Anpassa textstorlek
A A A

Gårdssäkerhet

 

Om du vill sätta upp till exempel en pool, en studsmatta eller övrig lekutrustning på vår gemensamma gård måste du alltid prata med din kvartersvärd först. Allt som sätts upp ute på våra bostadsområden ska godkännas av oss.

Vi är väldigt restriktiva när det gäller pooler och studsmattor på gårdarna eftersom vi månar om säkerheten för dig som hyresgäst och så långt möjligt vill undvika olyckor. När det gäller stora pooler finns det också en miljöaspekt eftersom dessa oftast fylls med flera kubik varmvatten.


Grilla smartare!

Under våren och sommaren är grillen en självklar samlingsplats för många. Vi ger dig tipsen på hur du kan grilla smartare:

Speciella tunnor för engångsgrillen

Vi har ställt ut specialtunnor i våra studentområden där du kan slänga din engångsgrill. På så sätt kan vi tillsammans undvika att det börjar brinna i soprummen.

Om du inte har någon grilltunna i ditt område är det jätteviktigt att du släcker den ordentligt med vatten innan du kastar den. Låt den stå tills du är helt säker på att den har slocknat. När grillen är kall kan du sortera den som metall och lägga i återvinningen. Kolet kan du lägga i en påse och slänga i hushållssoporna.

Grilla inte på balkongen

Eftersom grillning kan vara brandfarligt är det inte tillåtet att grilla på balkongen. Dessutom kan matoset vara väldigt störande för grannarna som bor i närheten.

Grilla på gården

Många av våra gårdar har särskilda grill- och uteplatser där du kan ställa din grill. Om det inte finns någon på din gård, tänk på att placera grillen så långt ifrån huset som möjligt så att rök och matos inte stör andra.

 

Barn som spelar fotboll på Östermalmsgatan 

Kontakt

Kundcenter

Mejla: Kundcenter
Ring: 090-17 77 00

Växel

Ring: 090-17 75 00

Kvartersvärdar

Kontaktlista

Adress

Besök: Östra Kyrkogatan 2,
Moritzska gården
Post: Box 244, 901 06 Umeå

Telefontider:

Måndag–fredag 9.00–15.00

Besökstider:

Måndag–torsdag 9.00–16.30
Fredag 9.00–15.00
Lunchstängt 12–13

Journummer:

Vid allvarliga fel som inträffar efter kontorstid eller under helger ring 090-14 26 10.
Vid brand, olyckor eller inbrott ring 112.